T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Elçibey İmam Hatip Ortaokulu

Haberler

May

Gençlik ve Spor Haftası Ekinlikleri futbol müsabakaları ile başladı.

May

1-7 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası Nedeniyle Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube tarafından gelen bir polis memuru tarafından öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Nis

Kadir Gecesi Münasebeti ile okulumuz öğrencileri tarafından hatim duası okundu. Kadir Gecesi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Nis

Sivas Eğitim Destekleme Derneği tarafından okulumuz kütüphanesine kitap bağışında bulunuldu.

Nis

İl Müdürlüğümüz ve İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğiliyle faaliyet gösteren Trafik Eğitim Parkında öğrencilerimize uygulamalı olarak ilk yardım eğitimi, günlük hayatta karşılarına çıkacak temel trafik kuralları eğitimi, teoriden pratiğe yöntemiyle verilmeye devam ediyor.

Nis

Okulumuz spor salonunda düzenlenen programla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm coşkuyla kutlandı. 

Nis

Bu sene okulumuzda ilkkez eğitim öğretime başlayan  hafızlık sınıflarımız Temel Kuran'ı Kerim Eğitimlerini tamamlayarak Hafızlık çalışmalarına başladılar. Önümüzdeki yıldan itibaren okulumuz hafızlık programı uygulayan okul statüsüne geçerek sınavla öğrenci alacaktır.Allah muvaffak eylesin.

Nis

Hedef 2022 LGS kapsamında 8. Sınıf öğrencilerimize Sivas Fen Lisesi gezisi düzenlendi. Gezide öğrencilerimize okul psikolojik danışmanı ve bilişim öğretmenimiz eşlik etmiştir. Sivas fen lisesi rehberlik servisi ve geçtiğimiz yıl  Sivas Fen Lisesine derece ile yerleşen öğrenciler, okul hakkında ve LGS'ye hazırlanma süreci hakkında bilgi vermiştir.

Mrt

Teknoloji Okuryazarlığı, Dijital Beceriler, Web Araçları, Dijital Platformlar ve E-İçeriklerin Etkin Kullanımı

İnsanların hayatlarının önemli bir parçası haline gelen ve artık bir bağımlılık problemi olarak değerlendirilen teknolojik araçların kullanımı noktasında farkındalıkları arttırmak amacıyla bir dizi faaliyet gerçekleştirdik. Bu kapsamda, Teknoloji Okuryazarlığı, Dijital Beceriler, Web Araçları, Dijital Platformlar ve E-İçeriklerin Etkin Kullanımı konularında okulumuz idareci ve öğretmenlerinde fark broşürler hazırlandı ve seminer verildi. Ayrıca öğretmenler odası için teknolojik okur yazarlık panosu hazırlandı.

Hazırladığımız broşürde şu konular yer aldı:

Öğretmenlerin öğrencilerin hayatlarında önemi büyüktür. Öğrenciler, öğretmenlerin söylediklerinden çok yaptıklarını model alırlar. Dolayısıyla öğretmenlerin teknolojiyi kullanma biçimleri öğrencilerin de onları model almalarına neden olur. Öğrencilere "üretim odaklı teknoloji" ve "tüketim odaklı teknoloji" kullanım biçimlerinin ne olduğunu anlatın. İnternet ortamlarda yapılan aktivitelere ve geçirilen zamana sınır konulmasının gerekliliği hakkında öğrencileri bilgilendirin. Sınır konulduğunda faydaları olduğunu, sınır konulmadığında ise bağımlılığa neden olabileceğini anlatın.

Web Araçları

Öğretim araç gereçlerinde seçim çok önemlidir. İyi bir seçim yapmadan önce mutlaka var olan araçlar incelenmeli, ve iyi bir literatür taraması yapılarak bu araçların sunduğu özellikler kişilerin ihtiyaçlarını karşılayıp, karşılamadığı araştırılmalıdır. Ticari kazanç yeri haline gelen İnternette, pek çok araç bulunmaktadır. İnternette ulaşılabilecek ve üye olup hizmetlerinden faydalanabilinecek web ortamlarına "Web Araçları" ismi verilmiştir. Bunlar gelişim özelliklerine göre Web 1.0, Web 2.0, Web 3.0ve Web 4.0 gibi isimler almışlardır.

Dijital Platformlar ve E-İçeriklerin Etkin Kullanımı

Dijital ortamlarda sunulan içeriklere erişmek , doğru kaynakları vakit geçirmeden bulmak, erişilen içeriklerde seçici olmak, pozitif içerik üretmek, üretilen içerikleri etkin olarak kullanmak ve yaymak önemlidir. Dijital araçlardan etkin faydalanmak hem iyi bir dijital okur yazar olmak hemde sunulan hizmetler ve teknolojilerden etkin ve bilinçli şekilde yararlanmak için gerekli bilgi birikimine kullanım deneyimine ve gerekli alt yapılara sahip olmak gerekir.

 

Mrt

Kıymetli velilerimiz ve öğrencilerimizin de katkılarıyla okulumuz adına ikinci  su kuyumuzu Kamerun da açtırdık.

Mrt

Rahmet Mevsimi Bereketli Programlarla İhya Edildi

Rahmet mevsimi üç aylarla birlikte başlayan kandiller ve dini günlerin her birinde öğrenci ve velilerimize yönelik olarak programlar gerçekleştirdik. Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak bilgisi zümre öğretmenlerimizin kendi aralarıda yaptıkları görev dağılımı ile "Üç Ayların önemi", "Regaip Kandili", Miraç Kandili" Berat Kandili" ve "Ramazan Ayı'nın önemi" ayrı ayrı programlarda işlendi. 

Programlarda Video Gösterimi, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Şiir Dinletisi yapıldı. Berat Kandili programımızda Sivas Müftülüğü Vaizelerden Nurdan Koç hanımefendi velilerimize sohbet programı gerçekleştirdi. Ramazan ayının önemi konusunu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan hocamız anlattı.

 

Kas

ERDEMLİ NESİLLER İÇİN VEFA ZİYARETLERİ

Günümüz gençliğinin en temel problemlerinden birisi olan rol-model alınacak kişilerin doğru tespit edilebilmesi noktasında rehberlik çalışmaları gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin düşünce dünyalarını şekillendirecek ve onlara ufuk açacak faaliyetlere yer verdiğimiz rehberlik programı kapsamında Merhum Fuat Sezgin'in hayatını anlatan sinevizyon gösterimleri yaptık. Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin'in İslam bilim, kültür ve medeniyetine sağladığı katkıların yanı sıra azmi, kararlılığı ve çalışkanlığının anlatıldığı sinevizyon gösteriminden öğrencilerimizin oldukça etkilendikleri gözlemlendi. Yine bu kapsamda Öğretmenler Günü münasebetiyle bir vefa ziyareti çerçevesinde okul müdürümüz ve bazı öğretmenlerimizin de hocası olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Arslan'ı öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik. Ziyarette Ömer Arslan hocamıza çiçek takdim edildi ve öğretmenler günü kutlandı. Aynı zamanda hafız olan Prof. Dr. Ömer Arslan, öğrencilerimize yol gösterici tavsiyelerde bulundu. Ziyaret sonunda okul müdürümüz H. İsmail Doğan, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize kitap hediye etti.